Θοδωρής Τσούτσος

Μήπως πράγματι «χάθηκε η μπάλα», λοιπόν;

Ο Θοδωρής Τσούτσος γράφει στο sportfm.gr για την «τρέλα ενθουσιασμού» στους «μεγάλους» από μόλις ένα ματς & τον διαφορετικό τρόπο που έχει επιλέξει ο καθένας για να διεκδικήσει το φετινό πρωτάθλημα.

Του Θοδωρή Τσούτσου

Κανείς θα πίστευε ότι αυτή τη Δευτέρα που ξημέρωσε, ολοκληρώθηκε πια η προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και σε μία εβδομάδα παίζεται η τελευταία. Με τους τέσσερις "μεγάλους" να είναι ισόβαθμοι και να διεκδικούν με τις ίδιες πιθανότητες τον τίτλο. Το "χάθηκε η μπάλα", λοιπόν, που μπορεί σε κάποια διαστήματα να το έκαναν Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός (με τη σειρά που αγωνίστηκαν) στους αγώνες τους, μάλλον "κολλάει" καλύτερα σε κάτι άλλο...

Σε όλη αυτή την τρέλα ενθουσιασμού που έχει ξεσπάσει και για τους τέσσερις, λίγες στιγμές πριν την ολοκλήρωση των αγώνων τους. Για να μην πω πριν καν ολοκληρωθούν...

Δεν μειώνουμε σε τίποτα τις νίκες, τα πολλά γκολ, το όμορφο ποδόσφαιρο των "μεγάλων" σε αυτή την πρεμιέρα τους στην Super League. Ισα - ίσα που είναι σωστό και να αξιολογήσουμε θετικά τα όσα έκαναν και επιτέλους να... σκάσει λίγο το χειλάκι μας για το καλό τους ξεκίνημα και το μήνυμα που στέλνουν.

Από αυτό, όμως, μέχρι να αποφασίσουμε οριστικά από τώρα ότι και οι τέσσερις θα διεκδικήσουν φέτος το πρωτάθλημα, υπάρχει μεγάλη απόσταση. Ηταν μόλις η πρώτη (άλλο αν στα χαρτιά ήταν η τρίτη) αγωνιστική του πρωταθλήματος. Και απλώς είδαμε τον Παναθηναϊκό να κερδίζει τον Λεβαδειακό, την ΑΕΚ την Ξάνθη, τον ΠΑΟΚ τον Παναιτωλικό και τον Ολυμπιακό τη Βέροια. Εύκολα ναι, με καλή απόδοση ναι, με καλύτερες προϋποθέσεις σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια ναι. Αλλά δεν είναι για να μας πιάνει και τρέλα. Και πολύ περισσότερο δεν πρέπει να πιάσει τρέλα τις ίδιες τις ομάδες, γιατί όταν θα έρθει η στραβή - που θα έρθει νομοτελειακό είναι - δεν θα μπορούν να το διαχειριστούν.

Αν κάτι μάς έδειξε η πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος, είναι ο διαφορετικός τρόπος με τον οποίο οι τέσσερις "μεγάλοι" θα προσπαθήσουν καταρχάς να μείνουν "ζωντανοί" και τελικά να διεκδικήσουν τον τίτλο. Πάλι με σειρά που αγωνίστηκαν για να μην γίνονται παρεξηγήσεις:

Ο Παναθηναϊκός ποντάρει στην ετοιμότητα ποδοσφαιριστών που έφερε, αλλά και του συνόλου, καθώς οι ευρωπαϊκοί αγώνες έδειξαν ότι ήταν η πιο έτοιμη ομάδα ακριβώς για να μπορέσει να παρουσιαστεί όπως πρέπει (και όπως έγινε) σε αυτούς. Και πλέον αυτό θα αξιοποιήσει και στο πρωτάθλημα.

Η ΑΕΚ έχει δημιουργήσει μια ομάδα με προσωπικότητες και αυτό της βγήκε πολύ στο πρώτο της παιχνίδι στο πρωτάθλημα, κυρίως με Τσιγκρίνσκι (από το πρώτο του επίσημο ματς λέγαμε για "νέο Γκαμάρα") και Αλμέιδα. Και η αλήθεια είναι ότι αυτό κυρίως χρειαζόταν η ΑΕΚ τη δεδομένη στιγμή. Παίκτες που θα μπορούν να δώσουν και πάλι το "βάρος" ΄που πρέπει στη φανέλα της.

Ο ΠΑΟΚ στηρίζεται σε μια ποδοσφαιρική φιλοσοφία που επίσης έχει οδηγήσει ομάδες στην επιτυχία. Στον ενθουσιασμό και στο κίνητρο του νεαρού Ροντρίγκεζ, για παράδειγμα. Ισχύει βέβαια και για άλλους, από τον πάγκο μέχρι και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Απλώς αυτή η φρεσκάδα που πηγάζει από την ομάδα της Θεσσαλονίκης και δημιουργεί όμορφες στιγμές μέσα στον αγωνιστικό χώρο, μπορεί να γίνει επικίνδυνη αν ο αντίπαλος μειώσει σε 2-1 στις καθυστερήσεις...

Ο Ολυμπιακός πάλι, εκτός από την ποιότητα στις μεταγραφές έστω της τελευταίας στιγμής, έχει ένα "όπλο" που δεν έχουν οι άλλοι. Το know how. Το οποίο "κουβαλά" ένας οργανισμός και το μεταδίδει από χρονιά σε χρονιά. Και είναι βέβαιο ότι και πάλι ο Ολυμπιακός θα στηριχθεί πολύ σε αυτό. Καθαρά αγωνιστικά μιλάμε, ξέρει καλύτερα από τους άλλους να διεκδικεί πρωταθλήματα.

Ποιος τρόπος θα υπερισχύσει από αυτούς που επέλεξαν οι τέσσερις για να μπουν στο "κόλπο" του φετινού τίτλου, θα φανεί στο τέλος. Θα κριθεί και από λεπτομέρειες, επιπλέον παραμέτρους και δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Αλλά πάντως, δεν πρόκειται να κριθεί από την πρώτη αγωνιστική...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x